Mağaza Reyonu, tüm üyelerinin alışveriş deneyimini keyifli olduğu kadar, güvenli bir hale getirmek için çeşitli güvenlik önlemleri uygulamaktadır. Mağaza Reyonu’nda kredi kartı bilgileriniz yalnızca sipariş işlemi gerçekleştirilirken kullanılır ve kesinlikle veri tabanında kayıtlı olarak tutulmaz.

Mağaza Reyonu’nda bilgilerinizin magazareyonu.com’a gönderildiğini güvence altına alarak, 128 bit şifreleme ile iletilen bilgilerin güvenliğini sağlayan SSL Sertifikası kullanılmaktadır.

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Veri Sorumlusu
Özer Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri (“Mağaza Reyonu” veya “Şirket”)

Mağaza Reyonu olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetlerimiz çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin veri sahibi ilgili kişileri aydınlatmak amacıyla işbu Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni’ni (“Aydınlatma Metni”) hazırladık.

Bunlara ek olarak internet sitemizi, mobil sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı ziyaret etmeniz durumunda kullanılan çerez ve SDK’lar hakkında ayrıntılı bilgiler Çerez Politikası’nda yer almaktadır. Bunlar aracılığıyla işlenen kişisel veriler ise bu Aydınlatma Metni’nde açıklanmaktadır.

Aydınlatma Metni, Mağaza Reyonu tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. Mağaza Reyonu, Aydınlatma Metni’nde gerekli olduğu takdirde her zaman değişiklik yapabilir. Yapılacak değişiklikler, Aydınlatma Metni’nin https://www.magazareyonu.com/kisisel-verilerin-korunmasi adresinde yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır.

VERİSi İŞLENECEK KİŞİLER, KATEGORİLERİ VE ÖRNEK VERİ TÜRLERİ

Mağaza Reyonu tarafından işlenen kişisel verilere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir:

Üye Müşteri Kişisel Verileri
Kimlik Bilgileri Ad, soyadı, doğum tarihi, cinsiyet, T.C. kimlik numarası
İletişim Bilgileri Cep telefonu, e-posta adresi, adres, posta kodu, sabit telefon
Ödeme Bilgileri Vergi dairesi, fatura bilgileri, ödeme yöntemi bilgileri
Üyelik Bilgileri Üyelik bilgisi, üyelik ID numarası, parola
Müşteri İşlem Bilgileri Satın alınan ürün/ler, alışveriş tutarı ve alışveriş tarihi dahil siparişe ilişkin bilgiler, ticari iletişim izni, faydalanılan kampanyalar/yarışmalar, kullanılan kuponlar
İşlem Güvenliği Bilgileri IP adresi, kullanıcı işlem kayıtları
Pazarlama Bilgileri İlgili kişinin verdiği ticari elektronik ileti iznine istinaden gönderilen pazarlama amaçlı sms, e-posta mesajları veya çağrı merkezi tarafından yapılan aramalar, çerez kayıtları, hedefleme bilgileri, alışkanlık ve beğenileri gösteren değerlendirmeler
Görsel ve İşitsel Veriler Çağrı merkezi görüşme kayıtları, ürün yorumları kısmına eklenen fotoğraflar
Hukuki İşlem Bilgileri Verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, onay verdiği üyelik sözleşmesi, Mağaza Reyonu tarafından sunulan hizmetlerden faydalanılmasını sağlayan sair hukuki metinler ve sözleşmeler
Talep ve Şikâyet Bilgileri İlgili kişinin satın almış olduğu ürün veya hizmete ilişkin Site, Mobil Uygulama, sosyal medya hesapları veya çağrı merkezi üzerinden ilettiği şikâyet ve/veya talepler ile bu istemlerin değerlendirilmesi veya yönetimi sürecinde yapılan işlemlere ilişkin kayıtlar

 

Misafir Müşteri (Üye Olmadan Siteden Alışveriş Yapan Kullanıcı) Kişisel Verileri
Kimlik Bilgileri Ad, soyadı, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası
İletişim Bilgileri Cep telefonu, e-posta adresi, adres, posta kodu, sabit telefon>
Ödeme Bilgileri Vergi dairesi, fatura bilgileri, ödeme yöntemi bilgileri>
Misafir Müşteri İşlem Bilgileri Satın alınan ürün/ler, alışveriş tutarı, alışveriş tarihi, çağrı merkezi görüşme kayıtları, ticari iletişim izni, faydalanılan kampanyalar, siparişe ilişkin bilgiler>
İşlem Güvenliği Bilgileri IP adresi
Pazarlama Bilgileri> İlgili kişinin verdiği ticari elektronik ileti iznine istinaden gönderilen pazarlama amaçlı sms, e-posta mesajları veya çağrı merkezi tarafından yapılan aramalar, çerez kayıtları, hedefleme bilgileri, alışkanlık ve beğenileri gösteren değerlendirmeler
Görsel ve İşitsel Veriler Çağrı merkezi görüşme kayıtları, ürün yorumları kısmına eklenen fotoğraflar
Hukuki İşlem Bilgileri Verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, Mağaza Reyonu tarafından sunulan hizmetlerden faydalanılmasını sağlayan sair hukuki metinler ve sözleşmeler
Talep ve Şikâyet Bilgileri İlgili kişinin satın almış olduğu ürün veya hizmete ilişkin Site, Mobil Uygulama, sosyal medya hesapları veya çağrı merkezi üzerinden ilettiği şikâyet ve/veya talepler ile bu istemlerin değerlendirilmesi veya yönetimi sürecinde yapılan işlemlere ilişkin kayıtlar

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI VE DAYANILAN HUKUKİ SEBEPLER

KVKK’nın 5. maddesi kişisel veri işlemenin hukuki sebeplerini düzenlemektedir. Aşağıdaki tabloda, kişisel verilerin Mağaza Reyonu tarafından hangi amaçlar ve hukuki sebepler ile işlendiğine yer verilmektedir:

Müşteri Kişisel Verilerinin İşlendiği Süreçler
İşlenen Kişisel Veriler Kişisel Veri İşleme Amaçları Dayanılan Hukuki Sebep
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Mağaza Reyonu’nun tabi olduğu yürürlükteki kanunlardan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve bildirimlerle ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Kişisel veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmüş olması (KVKK md. 5/2-a)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Üyelik Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Hukuki İşlem Bilgileri Üye bilgilerinin doğrulanması; üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri Siparişlerin alınması, yönetilmesi ve sipariş durumunun takibinin sağlanması; siparişe ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi ve faturaların düzenlenmesi; sipariş teslimat süreçlerinin yönetilmesi.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler Satış ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Yetkili kurum veya kuruluşların Şirketimizden talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapmamızın öngörüldüğü durumlarda hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi (örneğin, hukuka aykırı işlem şüphesi taşıyan bir işleme dair bir kamu kurumunun talepte bulunması durumunda bilgilerinizin paylaşılması); yürürlükteki elektronik ticaret mevzuatı ve tüketicinin korunması mevzuatı başta olmak üzere ilgili mevzuatlardan kaynaklanan hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve ürün güvenliği bildirimleri ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikayet Bilgileri Olası bir uyuşmazlık ya da kullanım koşullarına aykırılık durumunda haklarımızın korunabilmesi ve kullanılması ile hukuki süreçlerin yürütülmesi; Siteye ve Mobil Uygulamaya erişim ve kullanım kapsamında şüpheli/usulsüz/hukuka aykırı işlemlerin tespiti; bu doğrultuda müşterilerimizin ve Şirketimizin haklarının korunması. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-e)
Üyelik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, Pazarlama Bilgileri Kullanıcıların Site/Mobil Uygulamayı nasıl kullandıkları ve etkileşimde bulundukları hakkında bilgi edinilmesi; bu sayede kullanıcı deneyiminin, platform içeriklerinin ve işleyişlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikayet Bilgileri Site/Mobil Uygulama kullanımı kapsamındaki sorun/hataların tespit edilmesi ve önlenmesi; iş faaliyetlerimizin incelenmesi ve denetlenmesi; talep, soru ve şikayetlerin alınması ile sonuçlandırılması; ürün, hizmet ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi, kullanıcı memnuniyetinin sağlanması amacıyla anket ve benzeri beğeni/talep/şikayet tespit yöntemleri kullanılarak iletişim kurulması; hesabınıza tanımlanan hediye çeklerinin ve indirim kuponlarının işleme alınması.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri Açık rızanızın bulunması halinde kampanya, fırsat ve çözümlerden haberdar olmanız için tarafınızla iletişime geçilmesi (İletişim izin tercihlerinizi Site’nin “Üyelik Bilgilerim” alanından her zaman kolayca değiştirebilirsiniz.) İlgili kişinin açık rızasının bulunması (KVKK md. 5/1)

 

Misafir Müşteri Kişisel Verilerinin İşlendiği Süreçler
İşlenen Kişisel Veriler Kişisel Veri İşleme Amaçları Dayanılan Hukuki Sebep
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Mağaza Reyonu’nun tabi olduğu yürürlükteki kanunlardan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve bildirimlerle ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Kişisel veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmüş olması (KVKK md. 5/2-a)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler Siparişlerin alınması, yönetilmesi ve sipariş durumunun takibinin sağlanması; siparişe ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi ve faturaların düzenlenmesi; sipariş teslimat süreçlerinin yönetilmesi; satış ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Yetkili kurum veya kuruluşların Şirketimizden talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapmamızın öngörüldüğü durumlarda hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi (örneğin, hukuka aykırı işlem şüphesi taşıyan bir işleme dair bir kamu kurumunun talepte bulunması durumunda bilgilerinizin paylaşılması); yürürlükteki elektronik ticaret mevzuatı ve tüketicinin korunması mevzuatı başta olmak üzere ilgili mevzuatlardan kaynaklanan hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve ürün güvenliği bildirimleri ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Olası bir uyuşmazlık ya da kullanım koşullarına aykırılık durumunda haklarımızın korunabilmesi ve kullanılması ile hukuki süreçlerin yürütülmesi; Siteye ve Mobil Uygulamaya erişim ve kullanım kapsamında şüpheli/usulsüz/hukuka aykırı işlemlerin tespiti; bu doğrultuda müşterilerimizin ve Şirketimizin haklarının korunması. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-e)
İletişim Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, Pazarlama Bilgileri Kullanıcıların Site ve Mobil Uygulamayı nasıl kullandıkları ve etkileşimde bulundukları hakkında bilgi edinilmesi; bu sayede kullanıcı deneyiminin, platform içeriklerinin ve işleyişlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Site/Mobil Uygulama kullanımı kapsamındaki sorun/hataların tespit edilmesi ve önlenmesi; iş faaliyetlerimizin incelenmesi ve denetlenmesi; talep, soru ve şikayetlerin alınması ve sonuçlandırılması; ürün, hizmet ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi; kullanıcı memnuniyetinin sağlanması amacıyla anket ve benzeri beğeni/talep/şikayet tespit yöntemleri kullanılarak iletişim kurulması; ; hesabınıza tanımlanan hediye çeklerinin ve indirim kuponlarının işleme alınması.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri Açık rızanızın bulunması halinde kampanya, fırsat ve çözümlerden haberdar olmanız için tarafınızla iletişime geçilmesi (İletişim izin tercihlerinizi ticari elektronik ileti yönetim sistemi (İYS) üzerinden veya size iletilen ticari iletinin içerisinde bulunan ret hakkınızı kullanarak her zaman kolayca değiştirebilirsiniz.) İlgili kişinin açık rızasının bulunması (KVKK md. 5/1)

KİŞİSEL VERİLERİ ELDE ETME YÖNTEMLERİ

Mağaza Reyonu kişisel verileri, İnternet Sitesi, Mobil Uygulama, çağrı merkezi ve e-posta gibi elektronik kanallar üzerinden tamamen otomatik ve kısmen otomatik yöntemlerle elde etmektedir. Belirli durumlarda veriler fiziki ortamda, veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yöntemlerle de elde edilmektedir (örneğin, bize posta kanalıyla belge iletmeniz halinde).

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILACAĞI

Mağaza Reyonu kişisel verileri yalnızca işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak aktarmaktadır.

Aktarılan Kişisel Veriler Aktarımın Amacı Alıcı Grubu Dayanılan Hukuki Sebepler
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Yetkili kişi, kurum veya kuruluşların Şirketimizden talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapılmasının hukuki yükümlülüklerimiz çerçevesinde gerekli olduğu durumlarda bilgi paylaşımı yapılması. Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlar Kişisel veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmüş olması (KVKK md. 5/2-a)
Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri Siparişe konu ürünün hazırlanması, teslim edilebilmesi ve sipariş yönetiminin sağlanması. Mağaza Reyonu ile iş birliği yapan satıcılar ve kargo şirketleri Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Mağaza Reyonu’nun şirket politika ve kurallarına uyumluluğun sağlanması, denetim ve raporlama süreçlerinin yürütülmesi, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, daha iyi bir alışveriş deneyiminin sağlanması ve Üye Müşteri/Misafir Müşteri memnuniyetinin ve bağlılığının arttırılmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, bu amaçlarla üçüncü taraflarla iş birliği kurulması. Şirketimizin hizmet sağlayıcıları ve iş ortakları Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Üçüncü taraflardan ürün/hizmet desteği alınması (örneğin, e-posta gönderilebilmesi için destek alınan altyapı sağlayıcısı ile iş birliği kurulması). Tedarikçiler, iş ortakları, yetkili ödeme kuruluşları

Üye Müşteri ve Misafir Müşterilerin Mağaza Reyonu’na kurumsal Whatsapp hattı üzerinden ulaşması halinde, Whatsapp platformunun yurt dışından sunulan bir hizmet olması dolayısıyla, kişisel veriler yurt dışına gönderilmiş olacaktır. Üye Müşteri ve Misafir Müşterilerin kişisel verilerini Whatsapp kullanmak suretiyle yurt dışına göndermek istememesi halinde, Mağaza Reyonu’nun sunduğu diğer iletişim imkanlarını kullanabilecektir.

İLGİLİ KİŞİLERİN KİŞİSEL VERİLERİ ÜZERİNDEKİ HAKLARI

KVKK’nın 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin belirli haklara sahipsiniz. Sahip olduğunuz haklar aşağıda sıralanmaktadır:

  1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
    2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    4. Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
    5. Kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmişse bunların düzeltilmesini isteme,
    6. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
    7. Kişisel verilerinizin KVKK’nın 7. maddesi kapsamında silinmesi veya yok edilmesi ve kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesine ilişkin taleplerinizin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    8. Kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    9. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla; Mağaza Reyonu internet sitesi, mobil uygulaması ve mobil sitesi içindeki “Hesabım” bölümünden hesabınıza erişebilir ve gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Mağaza Reyonu tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesi veya mobil uygulamasında yer alan “Başvuru Formu”’nda belirtilen aşağıdaki yöntemlerle başvurunuzu yapabilir ve haklarınızı kullanabilirsiniz.

  • Talebinizi, sistemlerimizde kayıtlı e-posta adresinizi kullanarak kvk@magazareyonu.com adresine,
  • Talebinizi, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresiniz aracılığıyla mehmetfo@hs01.kep.tr adresine güvenli elektronik imza veya mobil imza aracılığıyla,
  • Talebinizi, kimliğinizi tevsik edici belgeleri de ekleyerek yazılı olarak, Güneşli Mah. Hacı Mustafa Paşa Cad. No:41/A Gördes/Manisa 45760 adresine gönderebilirsiniz.

Taleplerinizi ayrıca, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirtilen diğer yöntemleri de kullanarak bize iletebilirsiniz.

a. Çerez (Cookie) Kullanımı

Mağaza Reyonu tarafından www.magazareyonu.com sitesinde çerezler kullanılmaktadır. Çerez Politikası’nda web sitemizde kullanılan çerezlere, bu çerezlerin kullanım amaçlarına ve çerezlerin hangi sürelerle aktif olduklarına yer verilmiştir. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgi için lütfen Çerez Politikası’nı inceleyiniz.

b. Aydınlatma Metninde Yapılacak Değişiklikler

Mağaza Reyonu, işbu Aydınlatma Metninde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Aydınlatma Metninin yayınlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu Aydınlatma Metnindeki değişikliklerden haberdar olmanız için, tarafınıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Çerez Politikası

Bu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Özer Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri  (“Mağaza Reyonu”) tarafından hazırlanmıştır.

Mağaza Reyonu olarak www.magazareyonu.com adresindeki internet sitemiz (“Site”) ile mobil uygulamamız (hepsi birlikte “Platform” olarak anılacaktır) içerisinde yer alan bazı alanlarda çerezler kullanmaktayız. Ayrıca mobil uygulamamız içerisinde, Site’de kullanılan çerezlerle benzer işlevlere sahip SDK’lar (Software Development Kit) da kullanılmaktadır. Bu Çerez Politikası (“Politika”), Mağaza Reyonu tarafından yönetilen Platform için geçerli olup çerezler ve SDK’lar Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Bu Politika’nın amacı, internet sitemizde kullanılan çerezlerin ve Uygulama’da kullanılan SDK’ların cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır.

Kullanıcılar çerez yönetim paneli üzerinden, internet sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilmekte ve Zorunlu Çerezler dışında kalan tüm çerezler için “açık” veya “kapalı” seçenekleri ile tercihlerini belirleyebilmektedirler. Yine bu panel üzerinden kullanıcılar tercihlerini her zaman değiştirebilmektedirler.

Çerez Nedir?

Çerezler bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgilerin sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmakta olup çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler. Çerezlerin içerdiği bilgilere ancak aynı internet tarayıcısını kullanmanız halinde ve yalnızca ilgili çerezi oluşturan internet sitesi alan adı (örn; www.magazareyonu.com) tarafından erişilebilmektedir.

Çerezler günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri çevrimiçi ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması ve bağlantı sırasında cihazın tanınması olup neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Çerezleri Kim, Nasıl Gönderir?

Çerezler, gezintiniz sırasında cihazınızda bulunan internet tarayıcınız (Chrome, Firefox, Safari, Edge vb. gibi) ile Mağaza Reyonu bünyesindeki internet sitesi sunucuları arasında kurulan iletişim vasıtasıyla gönderilmektedir.

Çerez Tipleri:

  1. Sahipliklerine göre:
    • Birinci Taraf Çerezler
      Doğrudan ziyaret edilen web sitesi veya Mağaza Reyonu tarafından cihaza yerleştirilmektedir.
    • Üçüncü Taraf Çerezler
      Mağaza Reyonu ile iş birliği içerisinde olan, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.
  2. Aktif olduğu süreye göre:
    • Oturum Çerezleri
      Kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek verileri sağlamaktadır. Kısa süreli çerezlerdir.
    • Kalıcı Çerezler
      Çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanma tarihine kadar sürücüde yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır.
  3. Kullanım amaçlarına göre:
    • Teknik/Zorunlu Çerezler
      Web sitesinde gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özelliklerin kullanılması için gerekli olan çerezlerdir.
    • Fonksiyonel Çerezleri
      Web sitesinde geçmişte yapılan seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunu hatırlamasını sağlar. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.
    • Performans/Analiz Çerezleri
      İstatistik çerezleri olarak da bilinen performans çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiksel veri sağlayan çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.
    • Pazarlama/Hedefleme Çerezleri
      İlgi alanlarınızın bir profilini oluşturmak ve diğer sitelerdeki alakalı reklamları göstermek amacıyla faaliyet gösteren firmalar tarafından kullanılabilen çerezlerdir.

Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşleneceği ve Hukuki Sebepler

Teknik/Zorunlu çerezler, talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması) yerine getirilebilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanunun 5’inci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendi “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya (f) bendi “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir.

Fonksiyonel çerezler, internet sayfamızı daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirmek (gizlilik tercihleriniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir

Performans/Analiz Çerezleri, internet sitelerinde kullanıcıların davranışlarını analiz etmek amacıyla istatistiki ölçümüne imkân veren çerezlerdir. Bu çerezler, sitenin iyileştirilmesi için sıklıkla kullanılmakta olup bu duruma reklamların ilgili kişiler üzerindeki etkisinin ölçümü de dâhildir. İnternet sitesi sahipleri tarafından, tekil ziyaretçilerin sayısını tahmin etmek, bir internet sayfasına götüren en önemli arama motoru anahtar kelimelerini tespit etmek veya internet sitesinde gezinme durumunu izlemek için kullanılmaktadırlar. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Pazarlama/Hedefleme çerezleri, iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve size ilgili reklamlar göstermek amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Sitemizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

İnternet sitemizde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Teknik ve Zorunlu Çerezler

İnternet sitesinin kullanımı ve işlerliği için gerekli olan çerezlerdir. Teknik çerezler devre dışı bırakıldığı takdirde sitenin bir kısmına veya tümüne erişim sağlanamayabilir.

  1. taraf çerezleri
·        İşlevsellik Çerezleri

İşlevsellik çerezleri kullanım tercihlerinizi hatırlayan çerezlerdir. İşlevsellik çerezlerini kabul ederek, sitenin daha kolay çalışması için gerekli özellikleri kullanabilirsiniz. Bu çerezlerden bir kısmının sağlayıcıları yurt dışında bulunmaktadır. Bu çerezlerin kullanımını etkinleştirmeniz halinde çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz yurt dışına aktarılacaktır.

·        Analitik (Performans) Çerezleri

Bu çerezler internet sitemizi optimize etmemize yardımcı olur. Bu çerezleri kullanmamıza izin verdiğinizde, kullanıcılarımızın en çok hangi sayfaları gezmekten keyif aldıkları ve hangi ürünlerin en popüler olduğu hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Bu çerezlerden bir kısmının sağlayıcıları yurt dışında bulunmaktadır. Bu çerezlerin kullanımını etkinleştirmeniz halinde çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz yurt dışına aktarılacaktır.

Bu web sitesi, siteyi ziyaret edenlerin sayısı ve en popüler sayfalar gibi anonim bilgileri toplamak için Google Analytics kullanır.

Bu çerezi etkin tutmak web sitemizi geliştirmemize yardımcı olur.

Pazarlama/Hedefleme Çerezleri

Bu çerezler, ilgisiz reklamları görmenizi engellemeye yardımcı olmak için kullanılır. Ayrıca, diğer internet sitelerini ziyaret ettiğinizde, göz attığınız, aradığınız veya satın aldığınız ürünlere dayalı olarak, Mağaza Reyonu reklamlarını yapmak için kullanılırlar. Bu çerezlerden bir kısmının sağlayıcıları yurt dışında bulunmaktadır. Bu çerezlerin kullanımını etkinleştirmeniz halinde çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz yurt dışına aktarılacaktır.

Çerezler;

  • Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Mağaza Reyonu üyelerinin, ürün sepetindeki ürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması. Oturum açan üyelerin Platform’da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • Platform’u analiz etmek ve Platform’un performansını arttırmak. Örneğin, Platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Platform’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Platform’u ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

amaçlarıyla kullanılmaktadır.

Çerezler Aracılığıyla İşlenen Kişisel Verilerin Aktarılması

Çerezler ile yürütülen faaliyetlerimiz kapsamında kişisel verileriniz; Mağaza Reyonu hizmetlerinin size özelleştirilerek geliştirilmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülebilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi amaçları ile Tedarikçilerimize aktarılmaktadır.

Ayrıca kişisel verileriniz, performans / analitik çerezlerine onay vermeniz halinde; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla sınırlı olarak yurt dışında yerleşik üçüncü taraf altyapı sağlayıcı Google Analytics aracılığıyla yurt dışındaki sunucularda işlenecektir. Bu kapsamda; tarafınıza ait kişisel veriler, açık rızanıza dayalı olarak, gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sunucuları yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılara aktarılacaktır.

İnternet sitemizde bulunan çerez yönetim aracı aracılığıyla Hedefleme Çerezlerine onay vermeniz halinde; ilgili kişisel verileriniz, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi ve stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla açık rızanıza dayalı olarak Kurumsal Müşterilerimize aktarılacaktır.

Çerezlerin Yönetimi

Tarayıcılar genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir. Özellikle teknik çerezler, Site’nin temel işlevlerini yerine getirebilmesini sağlamaktadır. Teknik çerezler Site’nin teknik olarak çalışmasını tesis ettiğinden bunları kapatmanız halinde Site’de bazı fonksiyonların gereği gibi çalışmaması söz konusu olabilir.

Çerez yönetim panelindeki butonları tercihinize göre açık veya kapalı konuma getirerek “Ayarları kaydet” butonuna tıklayınız. Ayarlarınızı etkin hâle getirmek için sayfayı yenileyiniz.

Çerez tercihlerinizi değiştirmek için çerez onay sayfasında “Çerez Ayarları”nı kullanabilirsiniz. Masaüstü cihazlarda tarayıcıda açık olan herhangi bir sayfada sol alt köşedeki simgesine tıklayarak ayarlarınızda istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz.

Tarayıcınızı; çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.

                                    

Google Chrome              Apple Safari                Mozilla                    Opera Safari           Microsoft Explorer

Ayrıca;

  • Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
  • Oracle Reklam Çerezlerini kapatmak için tıklayınız.
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi için, https://www.aboutcookies.org veya https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilir ya da “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

İlgili Kişilerin Talepleri

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 11. maddesi kapsamındaki haklarınız ve ayrıntılı bilgi için Aydınlatma Metni’ni inceleyebilirsiniz. Mağaza Reyonu, çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikası’nı değiştirme hakkını saklı tutar.

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Rıza Metni

Şirketimiz Özer Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri (“Mağaza Reyonu” Özer Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri’nin markasıdır.) tarafından www.magazareyonu.com(Mobil Uygulamalar dahil) internet sitesi üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili olarak sizleri bilgilendirmek isteriz. Bir elektronik ticaret platformu olan Mağaza Reyonu’nda alışveriş yapabilmek için üyelik şartı bulunmamaktadır. Dolayısıyla platformumuzda üyelik bir hizmet koşulu olarak sunulmamaktadır. Üye olmadan alışveriş yapma seçeneğinden farklı olarak üyelik seçeneği; alışkanlıkları, alışveriş geçmişi, incelemeleri takip edilip değerlendirilerek kendisine özgü kişiselleştirilmiş bir hizmet almak isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. Kişiye özgü bu avantajların sunulması için ise bazı kişisel verilerinizin aşağıda detaylandırıldığı şekilde belirtilen amaçlarla işlenmesi, anlaşmalı profesyonel iş ortaklarımızla paylaşılması ve teknoloji alanındaki tedarikçilerimiz tarafından sağlanan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilmesi gerekebilmektedir. Siz müşterilerimizin memnuniyetinin sağlanması için işlenmesi gereken kişisel verilerinizden bazıları; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yer alan ve rızaya tabi olmayan veri işleme şartlarının kapsamında olmaması nedeniyle, ancak siz müşterilerimizin konu özelinde beyan edeceği açık rızaya bağlıdır. Rıza vermek istemiyorsanız, “Üye Olmadan Devam Et” seçeneği ile sitemize üye olmadan alışveriş yapabilirsiniz.

Açık rızanıza bağlı olarak;

  1. İşlenen Kişisel Veriler ve Toplama Yöntemleri:
    Siz Müşterilerimizin çevrimiçi ve/veya basılı formlar vasıtasıyla paylaştığı kimlik bilgileriniz (isim, soyisim, doğum tarihi, uyruk, T.C. kimlik numarası, cinsiyet, pasaport geçerlilik tarihi, pasaport numarası), iletişim bilgileriniz (e-posta adresi, fatura ve teslimat adresleri, cep telefonu numarası); internet sitemizi kullanımız sırasında toplanan müşteri işlem bilgileriniz (talep bilgileri, sipariş bilgileri, fatura bilgileri, müşteri yorumları, miles&smiles numarası, hes kodu), finans bilgileriniz (kredi kartı bilgileri), pazarlama bilgileriniz (çerez kayıtları, alışveriş geçmişi, açık veya örtülü kullanıcı reytingleri), işlem güvenliği bilgileri (IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Kullanıcı Adı Bilgileri, Şifre Bilgileri, Bağlantı Zamanı / Süresi gibi Trafik Verileri) ile internet tarayıcınız ve/veya Şirketimiz mobil uygulamasındaki veya internet sitemizi kullanırken internet tarayıcınızdaki tercihlerinize göre toplanabilecek lokasyon verileriniz işlenecektir.
  2. İşlenen Kişisel Verilerin İşleme Amaçları ve Hukuki Sebebi:
    Yukarıda sayılan kişisel verileriniz, rıza göstererek Mağaza Reyonu üyesi olmanız halinde; size özel reklam, promosyon ve kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, müşteri hareketleriniz takip edilerek kullanıcı deneyiminizi arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve Mağaza Reyonu’na ait internet sitesi ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve müşteri ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, müşteri memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere dahil olmak üzere Mağaza Reyonu’nun ve Mağaza Reyonu ile anlaşmalı profesyonel iş ortaklarının ürün ve/veya hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, Mağaza Reyonu’nun sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası, tüm bu açıklanan kapsamlarda sizinle iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamında; KVKK’nın 5. maddesinin 1. fıkrası “açık rıza” hukuki sebebine bağlı olarak işlenebilecek ve aynı amaçlar ve hukuki sebep kapsamında yurtiçindeki üçüncü kişilerle ve KVKK’nın 9. maddesindeki kurallara uyularak yurtdışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla/tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.
  3. Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması:
    Rıza göstererek Mağaza Reyonu üyesi olmanız halinde; kimlik (ad, soyad) iletişim (e-posta adresi, cep telefonu numarası), özlük, hukuki işlem, mesleki deneyim, görsel ve işitsel kayıtlar, müşteri, iş ortağı işlem, müşteri işlem (ticket bilgileri, kargo bilgileri, üyelik bilgileri, sipariş bilgileri, teslimat bilgileri, yorum bilgileri, ödeme bilgileri, banka hesap bilgileri, kart bilgileri, fatura bilgileri, tutar bilgileri) pazarlama (kampanya bilgileri, ürün bilgileri, hediye çek bilgileri) ve işlem güvenliği (IP adresi) verileriniz, KVKK’nın “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, size sunduğumuz hizmet kalitesini ve hizmet sürekliliğini sağlayabileceğimiz yurt içi alternatiflerimiz olmaması nedeniyle, teknoloji alanındaki bulut hizmetleri altyapısı tedarikçilerimiz olan yurt dışında yerleşik ve sunucuları yurt dışında bulunan Google (Google LLC.), Dynamics (Microsoft Co.), Braze (Braze Inc.), Jungle Works (Click Labs Inc),QuestionPro Inc. (QuestionPro), Focusvision (Europe) Ltd., Focusvision Worldwide Inc. (Focusvision) ve Akamai (“Orange Business) Veri İşleyenler”) tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize; bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, mal ve hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi amaçlarıyla kaydedilebilecek ve dolayısıyla yurt dışına aktarılabilecektir. Mağaza Reyonu’nun seçtiği bu firmalar uluslararası alanda kabul görmüş standartlara göre veri güvenliği önlemlerini almakta ve Müşterilerine, dolayısıyla Mağaza Reyonu’na güvenlik düzeyini bu standartlara uygun şekilde sağlamayı taahhüt etmektedirler. Ayrıca, kişisel veriler ile ilgili başta Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olmak üzere birçok uluslararası mevzuat bu verilerin Veri İşleyenler (yukarıda sayılan alt yapıların sahibi olan şirketler) tarafından Mağaza Reyonu’nun talep ve amaçları dışında işlenmemesini yasal olarak güvence altına almaktadır. Veri İşleyenler tarafından sağlanan yazılımların kullanılması nedeniyle yurt dışına aktardığımız kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar dışında yurt dışındaki diğer 3. kişilerle paylaşılmamaktadır.
  4. İşlenen Kişisel Verilere İlişkin Haklarınız:
    KVKK’nın 11. maddesi kapsamında;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerinizin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhe bir sonucun ortaya çıkması durumunda sonuca itiraz etme ve
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde bu zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Yukarıda yer alan tüm kişisel verilerinizin belirtilen işleme amaçları ile sınırlı olmak üzere işlenmesine hiçbir baskı altında kalmadan ve açık biçimde muvafakat ettiğinizi, üye ol sayfasındaki “hesabımı oluştur” butonuna tıklayarak kabul etmiş olacaksınız.

Gizlilik Politikası

  1. Giriş

Özer Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri (“MağazaReyonu” veya “Şirket”) olarak, kişisel verilerinizin gizliliğine önem verdiğimiz ve bizimle paylaştığınız bilgilerin kişisel ve gizli olduğunu kabul ettiğimiz için bu hususa hassasiyetle yaklaşıyoruz.

İşbu Gizlilik Politikası’nı (“Politika”), Şirket olarak yönettiğimiz internet sitesi www.magazareyonu.com ve uygulamalar (“Sitemiz”) üzerinden toplanan verilerin gizliliği ve güvenliği hakkında Sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ikincil mevzuat kapsamında bilgilendirmek amacıyla oluşturduk. Kişisel verileriniz, işbu Politika çerçevesinde, yalnızca size daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır.

  1. Politika’nın Kapsamı

MağazaReyonu olarak yönettiğimiz Sitemize erişiminiz sırasında topladığımız verilerinizin gizliliği ve güvenliği işbu Politika’nın kapsamındadır. MağazaReyonu tarafından yönetilmeyen bir sitede MağazaReyonu’ya ait bir logonun, işaretin vb. bir görselin bulunması işbu Politika’nın o site için geçerli olduğu anlamına gelmemektedir.

  1. Kişisel Verilerin Korunması

3.1. Kişisel Verilerin İşlenmesinde Genel İlkeler

MağazaReyonu tarafından kişisel verilerinize ilişkin işleme faaliyetleri aşağıda sayılan genel ilkelere uygun olarak gerçekleştirilmektedir:

Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,
Doğru ve gerektiğinde güncel olma,
Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,
İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,
İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

3.2. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Kişisel verilerinizi tarafınızdan istenen hizmetlerin sağlanması, taleplerinizin alınması ve bu kapsamda sizinle iletişim kurulması gibi amaçlarla kullanıyoruz. Bu amaçlar aşağıdakilerle sınırlı olmamak üzere şu şekilde detaylandırılabilir:

Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
Finans ve muhasebe i̇şlerinin yürütülmesi
Firma / ürün / hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi
İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi
Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi
Mal / hizmet satın alım, üretim, pazarlama, satış, ve satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi
Müşteri i̇lişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi
Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi
Talep / şikayetlerin takibi
Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
Veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

MağazaReyonu tarafından işbu Politika dışında verilerin işlenmesi, güvenliği, gizliliği vb. hususlarda başka politikalar veya prosedürler de belirlenmiş olabilir. Bu nedenle diğer hukuki metinleri de incelemenizi tavsiye ederiz.

KVKK kapsamında hangi tür kişisel verilerinizin (veri kategorisi) veri sorumlusu sıfatı ile MağazaReyonu tarafından hangi amaçlarla ve hangi hukuki sebeplerle işlendiği ve aktarıldığı, kişisel verilerinizin hangi taraflara aktarıldığı, kişisel verilerinize ilişkin haklarınızın neler olduğu ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen KVKK ile ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetlerimiz çerçevesinde veri sahibi ilgili kişileri aydınlatmak amacıyla hazırladığımız Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’ni okuyunuz.

  1. Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası

Ayrıca; Şirketimiz kişisel verileri saklama ve imha işlemleri için bir Saklama ve İmha Politikası oluşturmuştur. Kişisel verilerinize ilişkin saklama ve imha işlemleri bu politika kapsamında gerçekleştirilmektedir. Buna göre KVKK’da veya ilgili kanunlar ile sair ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlenmişse, söz konusu veri en az bu süre kadar saklanmak zorundadır.

Mevzuatta işlediğimiz verinin saklanma süresine yönelik bir süre öngörülmemiş ise aramızdaki ilişkinin gereği olarak olası uyuşmazlıklar da göz önüne alınarak hukuki ilişkimizin sona ermesinden itibaren 10 yıllık dava zamanaşımı süresinin geçmesiyle verileriniz herhangi bir talebinize gerek olmadan silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Kişisel verilerin işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmış ya da tarafımızca beyan edilen veya mevzuat kapsamında belirlenen saklama süresi dolmuş ise verileriniz, ilk periyodik imha tarihinde veya en geç 6 ay içerisinde re’sen silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Geçerli bir sebep ile verilerinizin silinmesine dair talepte bulunmanız halinde ise verileriniz yasal olarak mümkün olduğu nispette en geç 30 gün içerisinde silinir. Saklama süresi mevzuatta belirlenmiş verilerinizin öngörülen sürelerden önce silinmesini veya imha edilmesini talep etmeniz halinde söz konusu talebiniz gerçekleştirilemeyecektir.

Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Veriler

Çerezler, bir internet sitesi ziyaret edildiğinde ziyaretçinin cihazında (örneğin bilgisayar veya telefon) depolanan ve isim-değer formatında veri barındırabilen küçük metin dosyalarıdır. Bu vesileyle internet sitesine/sitelerine ziyaretin gerçekleştirildiği cihaz ve ilgili kullanıcı hakkında çeşitli bilgiler elde edilebilmektedir. İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

  1. Kredi Kartı Güvenliği

Mağaza Reyonu; www.magazareyonu.com sitesinden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. MağazaReyonu verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin kontrolünü gerçekleştiren bir sisteme sahiptir. Bu yüzden örneğin ilk defa sipariş veren kişilerin siparişlerinin, tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal bilgilerin banka tarafından doğruluğunun onaylanması gerekmektedir, bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşterilerle irtibata geçilmektedir.

www.magazareyonu.com uluslararası güvenlik standartlarına uygun ödeme altyapısını kullanmaktadır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler siteden bağımsız olarak BDDK onaylı Ödeme Kuruluşu aracılığı ile SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaşır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Ayrıca kredi kartı verileri bakımından Kartlı Ödeme Endüstrisi Veri Güvenlik Standartları (PCI DSS) uygulanarak güvenlik önlemleri alınmaktadır.

Mağaza Reyonu, bu önlemlere ek olarak ödeme aşamasında sepet tutarı, ürün türü, kartın ilk defa kullanılma durumu, daha önce işlemin 3D Secure Güvenli Ödeme ile yapılıp yapılmadığı, adres değişikliği gibi parametreler ve risk durumunu dikkate alarak 3D Secure kontrolünün yapılıp yapılmayacağına karar vermektedir. Böylece hızlı ve güvenli bir ödeme sunularak kullanıcı deneyimi arttırılmaktadır.

3D Güvenli Ödeme; internet üzerinden yapılan kredi ve banka kartı işlemleri için ek bir güvenlik katmanı olarak tasarlanmış protokoldur. Mağaza Reyonu, banka/kredi kartı ile alışveriş esnasında 3D Güvenli Ödeme kullanımını müşterinin seçimine bırakmaktadır. 3D kullanmamaktan ortaya çıkacak ödeme sorunlarından sorumlu değildir.

Bu protokolde alışveriş yapan kişi www.magazareyonu.com üzerinden kredi kartı ile ödeme işlemini gerçekleştirmek için seçimini yaptığında kredi kartına tanımlı olan telefon numarasına ilgili banka tarafından bir şifre gönderilir. Gönderilen bu şifre tek kullanımlıktır ve bu nedenle başka bir zamanda kullanılamaz. İşlem ancak kişi bankadan cep telefonuna gelen kodu girdiğinde onaylanır.

  1. Üçüncü Taraf İnternet Sitelerine Verilen Linkler

Sitemiz, üçüncü tarafların internet sitelerine ait bağlantılar içerebilir. Bu gibi hallerde üçüncü taraflarca veri toplanması, işlenmesi, paylaşılması veya aktarımı sorumluluğumuzun dışındadır. Üçüncü taraf siteleri kullanımınız ve bu sitelerle veri paylaşımınız, bu sitelerdeki gizlilik politikası ve kullanım şartlarına tabi olup işbu Politika’nın kapsamı dışındadır. Kişisel verilerinizi paylaşmadan önce ziyaret ettiğiniz internet sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.

Mağaza Reyonu; kredi kartı ve hesap bilgilerinizi ya da şifrelerinizi talep eden elektronik posta ve SMS’ler göndermemektedir. Bu sebeple Mağaza Reyonu ismi ve logosu kullanılarak; kişisel bilgileriniz ile kredi kartı ve hesap bilgilerinizi, şifrelerinizi talep eden e-posta ve SMS’lere kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir.

  1. Politika’nın Güncellenmesi

İşbu Politika’nın hükümleri kısmen veya tamamen, internet sitemizde yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmek üzere değiştirilebilir ya da yenilenebilir.

Politika’daki değişiklikleri takip edebilmeniz adına internet sitemizi belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz.

  1. Bize Ulaşın

İşbu Politika’nın yorumlanması veya uygulanması ile ilgili sorularınızı, çekincelerinizi veya şikayetlerinizi;

Elektronik posta yoluyla kvk@magazareyonu.com adresine veya
Güneşli Mah. Hacı Mustafa Paşa Cad. No:41/A Gördes/Manisa adresine göndererek iletebilirsiniz.

Kapat Sepetim
Kapat Favorilerim
Son Görüntülediğiniz Ürünler Çıkış Yap
Kapat
Kapat
Kategoriler